Over Sfinks

Sfinks organiseert 2 festivals.
Het ééndaags festival ‘Sfinks Mundial’ in mei, en het vierdaags festival ‘Sfinks Mixed’ in juli.
Beide festivals zijn een gratis en toegankelijk voor iedereen..
Ook voor de volgende generatie, want duurzaamheid staat centraal en dit blijven we verder uitbouwen. Iedereen is welkom: het is een bewust gratis festival zodat alle mensen de kans krijgen om te komen genieten, er is een uitgebreide werking voor personen met een beperking, en een ondersteunde vrijwilligerswerking. Gendergelijkheid in de line-up is inmiddels een vast gegeven, en we strijden tegen alle vormen van grensoverschrijdend gedrag. Respect en openheid zijn onze kernwaarden; zo creëren we een leuke gemeenschap om samen het festival te beleven! 

THINK GREEN AND CLEAN

Sfinks óók voor onze planeet 

In 2015 wonnen we de GreenVent Award van OVAM. Sfinks slaagt erin om 5 keer minder afval per bezoeker te creëren dan de gemiddelde waarde! We proberen elk jaar om de voetafdruk van het festival meer en meer te verlichten. Wat doen wij intussen en hoe kan jij helpen?


VRIJWILLIGERS

Sfinks bestaat dankzij onze vrijwilligers!

Sfinks is bewust gratis zodat iedereen kan komen genieten. Daarom steunt de werking op de hulp en het enthousiasme van vele vrijwilligers. Elk jaar zoeken we dus extra handen om de visie mee te dragen en meer dan 100.000 bezoekers te kunnen verwelkomen. 

Als vrijwilliger ben je deel van een fantastisch team, leer je heel wat nieuwe mensen kennen en ervaar je het festival op een unieke manier.


RESPECT PLEASE!

Op Sfinks verwelkomen we iedereen en maken we er graag een warm feest van. Dat lukt alleen als we respectvol met elkaar omgaan. Enkele Sfinks medewerkers volgden een opleiding bij Pimento/Sensoa over grensoverschrijdend gedrag. Zij zijn herkenbaar en jouw eerste aanspreekpunt. Daarnaast kan je ook steeds terecht in de safe zone. 


GENDERGELIJKHEID

Sinds 2018 sloot Sfinks aan bij Keychange (een organisatie die zich inzet voor gelijke kansen voor vrouwen en minderheden).
Al in 2018 bereikten we een 50:50 gender-evenwicht in de line-up – volgens de visie van een wereld waar iedereen gelijke kansen krijgt! 


SFINKS KIDZVILLAGE

Nooit te jong om te festival’en!

Ga met het hele gezin op festivakantie naar Sfinks Mixed, waar kinderen een eigen festivaldorp hebben! Niet minder dan één derde van het terrein is gewijd aan het plezier van de kleinere Sfinksers.


SFINKS INTERNATIONAAL

Sfinks werkt nauw samen met tal van inter-nationale partners. We hebben een groot en sterk netwerk van festivals en muziek-organisaties over de hele wereld. Die lokale specialisten houden ons voortdurend op de hoogte en inspireren ons met straffe en on-verwachte artiesten. Zo groeit er elk jaar een unieke, met de hand geplukte line-up vol originele pareltjes en internationaal opkomend talent!


DE HISTORIE VAN SFINKS

Sfinks viert binnenkort goud en hoort bij de oudste festivals van het land. Wat begon als een folkfestival rond een kiosk, groeide vanaf de jaren ‘80 uit tot een internationaal festival. Zo zet Sfinks artiesten uit de hele wereld op de kaart en ontdekten bezoekers er sterren als Khaled (Algerije), Youssou N’Dour (Senegal), Mory Kanté (Guinee) en Cesária Évora (Kaapverdië).