Sfinks heeft een duurzaamheidsmissie en streeft er elk jaar opnieuw naar om het festival zo duurzaam mogelijk te organiseren. Hierbij is er aandacht voor het sociale (mensen), ecologische (de planeet) en economische (welvaart) aspect van duurzame ontwikkeling.
In het kader hiervan ondernemen we reeds volgende acties: het inzetten van ‘Green Guerrilla’ die de festivalweide proper houden en waken over de ecologische impact van het festival, voorzien in een gratis bewaakte fietsenparking, aanbieden van vrijwilligerswerk op maat en toegankelijkheid verzekeren voor mindervaliden. Door de genomen duurzaamheidsmaatregelen duidelijk te communiceren en zichtbaar te maken voor de medewerkers, partners en het publiek, treedt Sfinks ook op als promotor van duurzame ontwikkeling. Sfinks won in 2015 de GroenVent award die OVAM jaarlijks uitreikt aan de meest duurzame festivals in Vlaanderen, en mocht zich daarmee het meest duurzame groot evenement van Vlaanderen noemen!
We zijn steeds op zoek naar nieuwe manieren om het duurzaam karakter van het festival te vergroten. Voor Sfinks Mixed 2015 en 2016 resulteerde dat in een uitgekiend afvalbeleid. Het opzet is om samen met het publiek zo weinig mogelijk afval te produceren en om het restafval tot een minimum te herleiden. Door het gebruik van PLA bekers (plastiek gemaakt uit natuurlijke grondstoffen) en etensbakjes uit suikerriet zal het geproduceerde afval bovendien biologisch afbreekbaar zijn.
Help jij op Sfinks Mixed 2018 mee aan het verkleinen van onze afvalberg?