Praktisch

OPENINGSUREN
HUISREGELS
BEREIKBAARHEID
ETEN EN DRINKEN
TOEGANKELIJKHEID
OVERNACHTEN
CONTACTEER SFINKS

OPENINGSUREN

Sfinks Mixed gaat door van donderdag 28 tot en met zondag 31 juli 2022

  Deuren U kunt binnenkomen tot Sluitingsuur
Donderdag 28 juli 16 uur middernacht 1.00 uur   ’s morgens
Vrijdag 29 juli 16 uur 2.00 ’s morgens 3.00 uur  ’s morgens
Zaterdag 30 juli 11 uur 2.00 ’s morgens 3.00 uur  ’s morgens
Zondag 31 juli 11 uur 23.00 1.00 uur  ’s morgens

HUISREGELS

Om Sfinks Mixed voor iedereen zo prettig mogelijk te laten verlopen, hebben we  enkele huisregels.

 • Honden en andere dieren, spuitbussen (ook deo), glas, blik, wapens, scherpe voorwerpen, fietsen, steps en skateboards zijn niet toegestaan. net als elk ander voorwerp dat door de organisatie als gevaarlijk wordt beschouwd.
 • Zaken worden niet in bewaring genomen door de organisatie.
 • Fotograferen is toegelaten voor persoonlijk gebruik, wij zien je foto’s graag verschijnen op sociale media. Professionele geluid- en filmapparaten zijn niet toegelaten op het festivalterrein. Tenzij met toestemming vooraf, aan te vragen via [email protected]
 • Toegangscontrole gebeurt systematisch bij iedereen die het festivalterrein betreedt.
 • Het is niet toegelaten om eigen eten en drinken mee te brengen. Sfinks Mixed is een gratis festival, alleen met voldoende horecaopbrengsten kunnen we het festival blijven organiseren. Wie toch eigen eten, drinken, koelboxen, picknickmanden enz. meebrengt, kan dit niet mee op het festivalterrein nemen.
 • Rugzakken en tassen zijn toegelaten, maar neem niet meer spullen mee dan nodig, dat vereenvoudigt de taak van de mensen bij de controle.
 • Honden en andere huisdieren zijn niet toegelaten op het festivalterrein.
 • Aan de Kidz Village en de infostand zijn gratis bandjes verkrijgbaar voor kinderen waar ouders hun telefoonnummer op kunnen schrijven. Onze medewerkers aan de infostand helpen ouders bij hun zoektocht naar hun verloren gelopen kind.
 • Flyeren is niet toegestaan.
 • Afficheren kan op bepaalde plaatsen op het festivalterrein, gelieve op voorhand contact op te nemen via [email protected]
 • Bekers en borden van Sfinks dienen op het terrein te blijven en mogen niet mee naar huis genomen worden.
 • Wildplassen is verboden.
 • Geen bier onder de 16, geen cocktails / sterke drank onder de 18 jaar. Legitimatie kan worden gevraagd.
 • Roken (ook vapen) is enkel toegestaan in de daarvoor voorziene zones.
 • Sfinks Mixed is een festival dat open en tolerant in de wereld staat. We verwelkomen iedereen en maken er graag een zacht en warm feest van, dat kan als iedereen er mee over waakt dat we respectvol met elkaar omgaan. We hebben een charter opgesteld, dat geldt voor iedereen die deelneemt aan het festival. (bezoekers, medewerkers, standhouders, gasten, pers, artiesten…) Download hier.

BEREIKBAARHEID

Sfinks Mixed gaat door op de grens van Boechout en Mortsel in Antwerpen en is makkelijk bereikbaar, of je nu met de fiets, bus, tram, trein of auto komt.

Locatie
Het festivalterrein ligt op het Molenveld, tussen de Welvaartstraat en Oude Steenweg, in Boechout. De ingang kan je vinden aan de Welvaartstraat.

Routebeschrijving
Meer informatie over het openbaar vervoer vind je op de websites van De Lijn (www.delijn.be) en de NMBS (www.nmbs.be).

Hieronder alvast een beknopt overzicht van de verschillende reismethoden.

Met de  fiets
Woon je in of rond Antwerpen, dan is de fiets het ideale vervoermiddel. Vanuit stad Antwerpen ben je met de fiets op iets langer dan een half uur in Boechout.  Vanaf de luchthaven van Deurne neem je de F11 en sta je binnen 15 minuten aan het festivalterrein. Voor fietsers voorzien we een gratis fietsenparking vlak naast de ingang van het festivalterrein in de Welvaartstraat.

Met de tram
Vanuit Antwerpen Linkeroever rijdt tram 15 via stad Antwerpen naar Boechout. Tramhalte ‘Mortsel Savelkoul’ ligt op 100 meter van het festivalterrein.

Met de bus
Bus 51, 52, 53, 90 stoppen allemaal binnen 1,5 kilometer van het festivalterrein:
– met lijn 90  stap je af aan de halte ‘Mortsel Savelkoul’, op 100 meter van het festival
– met lijnen 52, 53 stap je af aan halte ‘Boechoutselei’ op 850 meter van het festival
– met  lijn  51   stap je af  aan de halte ‘P+R Capenberg’, op 1,2 kilometer van het festival

Met de trein
Het treinstation van Boechout ligt op 10 minuten stappen van het festivalterrein.
Frequentie treinen:
– vanuit  Antwerpen-centraal, Brussel en Hasselt rijden er 2 keer per uur treinen naar Boechout
– vanuit Brugge, Gent en Leuven rijden er 1 keer per uur treinen naar Boechout

Met de auto
Als je met de auto komt, kan je terecht op onze gratis parking in de Fruithoflaan, tussen kasteel Fruithof en het voetbalveld in Boechout.
– wie via de  E19 vanuit het  zuiden komt (Brussel …), neemt best afrit 7 – Kontich. Volg de pijlen naar Edegem, van daaruit die naar Hove, en zo verder naar Boechout
– wie via de  E17 vanuit het  westen komt (Gent …), neemt afrit 5 – Berchem-Wilrijk. Bovenaan naar rechts, doorrijden tot in Mortsel, en daar links afslaan richting Lier tot in Boechout
– wie via de  E19 vanuit het  noorden komt (Breda …), neemt afrit 4 – Berchem. Bovenaan naar links, doorrijden tot in Mortsel, en daar links afslaan richting Lier tot in Boechout
– wie via de  E313 of E34 vanuit het oosten komt (Hasselt …), neemt afrit 18 – Wommelgem. Ga eerst richting Mortsel. Sla bij de Carrefour linksaf Borsbeek in, en sla bij de eerste lichten rechtsaf. Zo rijd je recht naar Boechout.

ETEN EN DRINKEN

Tijdens Sfinks Mixed kan je genieten van de lekkerste drankjes en smullen van de heerlijkste maaltijden.

Eten en drinken kan je rechtstreeks aan elke bar of eetstand kopen met je bankkaart. Je moet dus nooit meer aanschuiven voor bonnen. Dat gaat sneller, veiliger en is hygiënischer. Toch enkel cash bij? We helpen je verder aan de infostand.

Al het eten en drinken wordt geserveerd in herbruikbare materialen. We vragen om deze bekers en bordjes terug te brengen zodat deze afgewassen en opnieuw gebruikt kunnen worden.

TOEGANKELIJKHEID

Sfinks Mixed is toegankelijk voor iedereen en dus ook voor personen met een beperking. Hiervoor werken wij samen met Inter.

Wat we voorzien:
– Het festivalterrein is zo toegankelijk mogelijk.
– Er zijn aangepaste toiletten, deze bevinden zich bij het algemene sanitair.
– Er is ringleiding ter hoogte van de P.A. (In het midden voor het podium.)
– Er is een verhoogde voorbehouden zone voor rolstoelgebruikers.
– Er zijn voorbehouden parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. De parking kan u vinden in de Lange Kroonstraat 72.
Een blauwe parkeerkaart is nodig om hier te kunnen parkeren. Reserveren is niet nodig.
– Assistentiehonden zijn welkom

Er zijn ook Inter-vrijwilligers aanwezig op wie je gratis een beroep kunt doen. Ze  zijn duidelijk herkenbaar door hun wit hesje met het logo van Inter. Op een festival of evenement zijn zij het aanspreekpunt voor mensen met een handicap, verzorgen ze het onthaal en  leveren ze assistentie waar nodig. De vrijwilligers kijken ook toe op het correcte gebruik van de faciliteiten. Aarzel niet om een assistent aan te spreken wanneer je hulp kan gebruiken.

Voor meer informatie en al je vragen naar ondersteuning
E-mail:  [email protected]

OVERNACHTEN

Er is geen festivalcamping voorzien.

We kozen er eind vorig jaar, tijdens coronagolf elfendertig, voor om Sfinks Mixed ook dit jaar nog wat kleiner te houden.
Op het moment dat we moesten beslissen over het opzet, waren er te veel onduidelijkheden om voluit voor een “normaal” festival te gaan.
Dus maken we dit jaar een festival voor een iets kleiner publiek, met alleen maar openluchtpodia, heel erg verwant met het festival, maar toch net iets anders.
Zo is er dit jaar 1 publieks-inkom, houden we de Sfinks-resto wat beperkter (aangevuld met foodtrucks), zijn de openingsuren wat anders dan voorheen …
En geen camping dus, want dat vonden we een te vermijden risico.

Er zijn enkele alternatieven:

CONTACTEER SFINKS

Sfinks Animatie vzw
Dr. Theo Tutsstraat 20
2530 Boechout
Tel: +32 (0)3 455 69 44
E-mail: [email protected]
BTW: BE 0423 240 692
RPR Antwerpen, afdeling Antwerpen