Dobet Gnahoré

Ivoorkust

Dobet Gnahoré uit Ivoorkust is een van Afrika’s populairste sterren. 

Met haar geweldige stem, ongelooflijke dansbewegingen, krachtige charisma en indrukwekkende podiumprésence veroverde Dobet Gnahoré haar unieke plaats tussen de andere diva’s van de Afrikaanse muziek als Angelique Kidjo, Yemi Alade, Fatoumata Diawara en Oumou Sangaré.
Geboren in een van de meest prestigieuze muzikale families van Ivoorkust – haar vader is de beroemde meester –  percussionist Boni Gnahoré – groeide ze op tussen muziek, dans, theater, mode en poëzie. Ze kreeg in haar carrière al vele prijzen, waaronder een GRAMMY Award in 2010 voor haar samenwerking met zangeres India.Arie.

Dobet vermengt traditionele akoestische muziek met moderne Afropop vol dansbare grooves en elektronische beats. Haar langverwachte nieuwste en zesde album ‘Zouzou’ (‘Engel’) komt uit op 28 juni 2024. Dobet Gnahoré droeg dit album op aan de jeugd die de toekomst van het continent zal bepalen en dient als lancering van haar nieuwe weeshuisproject in Ivoorkust. Haar woorden en imago gebruikt ze ook steevast om een nieuwe generatie van sterke en onafhankelijke Afrikaanse vrouwen te bekrachtigen. Zo blijft Afrika de wereld zegenen met veel erkende vrouwelijke artiesten, kom ook dit unieke talent ontdekken!