BATEKOO

Brazilië

BATEKOO van Brazilië staat voor buitengewone feestjes. Dans vrijuit zonder schroom voor gelijkheid!

Het collectief biedt een veilige en creatieve ruimte voor de gemarginaliseerde LGBTQ- en zwarte gemeenschap in Brazilië. Ze organiseren meer dan knallende feestjes in Brazilië en internationaal; het is o.a. ook een platform voor entertainment, ondernemerschap en empowerment van zwarte en LGBTI+ culturen met een focus op stedelijke jongeren. Via creativiteit, dans en muziek zijn ze een krachtig voorbeeld van modern verzet tegen discriminatie en ongelijkheid. 

BATEKOO heeft een eigen aanpak: kaartjes kosten zelden meer dan $15 USD, transgenders hebben gratis toegang en de line-ups bestaan uitsluitend uit zwarte artiesten. Het collectief richt zich ook voornamelijk op Braziliaanse zwarte muziek zoals rap, hiphop, funk carioca, RnB, Trap, Urban, kuduro, reggae, …

Hun energieke en authentieke karakter kleurt niet enkel hun eigen feestjes en festival, maar gaf hun ook een plek op grote evenementen zoals AFROPUNK, optredens naast sterren als Azealia Banks en Major Lazer, en deelname aan officiële Carnaval-festiviteiten in São Paulo en Salvador.  

Explosieve ritmes en rebellie in de vorm van een zwaar feestje dus!