Huisregels vrijwilligers

DO & DON’TS VOOR VRIJWILLIGERS

Hoe werken we samen op Sfinks?

Aankomst: We houden het graag chill and relaxed voor iedereen. Vertrek op tijd thuis, zodat je een ten minste een half uur voor je eerste shift bij het medewerkers onthaal aankomt. Hier krijg je dan verdere informatie, een polsbandje en je t-shirt.  Ben je toch te laat, of je geraakt er helemaal niet, contacteer ons dan snel om dit te melden! Zo wachten we niet onnodig en kunnen we op zoek gaan naar vervanging.

Dresscode: team Sfinks herken aan drie dingen: een Sfinks T-shirt, een polsbandje en een big smile.
Bedenk eerst en vooral een basisoutfit die past bij je taak (comfortabele schoenen, regenkledij, ..) Daar bovenop komt de Sfinks T-shirt. Draag deze zeker tijdens je shift, zo weet iedereen dat je een medewerker bent. Als je T-shirt na je shift nog te lekker zit, kan je hem aanhouden maar blijf je natuurlijk ook een aanspreekpunt van Sfinks.
Op je polsbandje staan je toegangszones en shiften, verlies het dus niet!
Be smiling buddha: probeer behulpzaam en vriendelijk elke bezoeker verder te helpen. Bij problemen of lastige situaties roep je je verantwoordelijken erbij.

Eten en drinken:
Aan het einde van je rit krijg je credits. Werk je 2 shiften op een dag, krijg je er een eetbon bovenop!
Stay hydrated: tijdens je shift is er gratis water. Je kan ook in ruil voor een drankbon frisdrank drinken.
Zero procent: hou het nuchter in elke betekenis van het woord: dus geen alcoholische dranken tijdens je shift!
Eerlijke handel: Sfinks houdt van eerlijke kansen en openheid. Als gratis festival openen we de deuren voor iedereen en we vertrouwen het Sfinks vrijwilligersteam om deze missie mee te dragen. Inkomsten van eten en drinken zijn belangrijke bronnen van inkomsten om het festival te kunnen blijven organiseren. Als je dus aan de bar of eetkraam staat, wordt het gratis of voor minder credits weggeven van eten en drinken niet getolereerd. In het extreme en droevige geval van diefstal wordt de politie betrokken.

Be green: wees het goede groene voorbeeld! Kom met de trein, tram 15 of de fiets en maak gebruik van de gratis bewaakte fietsenparking. Gebruik op het terrein steeds de juiste vuilbakken en enthousiasmeer het publiek om dit ook te doen.