Salif Keïta

Mali

Patriarch van de Afrikaanse muziek.

Salif Keita is één van de meest invloedrijke muzikanten op het Afrikaanse continent en een pionier die de mandingobeat wereldwijd op de kaart zette. Deze legendarische albino zanger uit Mali sleepte heel wat prijzen in de wacht en toerde decennialang over heel de wereld. Intussen is hij beroemd als de ‘Gouden Stem van Afrika’. 

Nu volgt een nieuwe mijlpaal, ‘Un Autre Blanc’, het nieuwe album dat Salif Keita aangekondigde als zijn laatste. Na een leven vol beproevingen vanwege zijn ‘anders zijn’, viert Salif eindelijk wat hij is, ‘un autre blanc‘, en roept hij de wereld op om deze verscheidenheid met hem te vieren. Al in 2005 richtte hij de Salif Keita Global Foundation op om de aandoening van albinisme onder de aandacht te brengen. Met deze laatste album onderstreept hij het belang om strijd tegen de voortdurende ontvoering en moord op albino’s – met het oog op hekserij en financieel gewin – verder te zetten. 

Na 50 jaar van een geweldige carrière en binnenkort 70 levensjaren, is Salif Keita klaar om zijn mat uit te spreiden onder de mangobomen van de oevers van de Niger rivier. 

Een concert om niet te missen dus. Dansen dansen alsof het de laatste keer is!