Kidz Village

SFINKS KIDZ

Geniet met de hele familie op Sfinks Mixed!

Kinderen krijgen hun eigen festival in de Kidz Village. Maar liefst één derde van het festivalterrein staat volledig in het teken van de allerkleinsten en iets minder kleintjes.
Met het grote programma is er voor ieder wat wils!

Ga helemaal los op onze legendarische springkastelen en de super coole speeltuin met apenparcours. Je kan je eigen muziek maken op de vele recycled muziekinstrumenten, knutselen in de creatieve workshops of je uitleven in de leuke dans lessen en workshop djembé met Sidy Cissokho. Beweeg zelf de grote Dans-me reus, maak leuke vlaggetjes met Fiesta! en verander in jouw favoriete held of dier aan de grime-stand.

Voor de allerkleinsten is er een babybar, daar kan in alle rust (borst)voeding gegeven worden. En er is ook een verschoontafel, een koelkast en microgolf oven.

Alles onder de vakkundige begeleiding van Jawadden vzw, die ook nog voor extra speelmomenten zorgen!

Workshop djembé met Sidy Cissokho:   
Duur: 1 uur
Donderdag en vrijdag om 16:30 en 18:30
Zaterdag en zondag om 13:00, 15:00, 17:00 en 19:00

Sidy Cissokho, griot en meester-percussionist uit Senegal, toerde vroeger wereldwijd rond als solopercussionist met het Ballet National de Sénégal en begeleidde Youssou N’ Dour vaak op tournees. Griots kan je vergelijken met de troubadours die de tradities van hun land verder vertellen via verhalen, muziek, liederen, dans…

Zijn vzw Jali Kunda organiseert allerlei workshops, concerten, waarbij Sidy de muzikale rijkdom van West-Afrika deelt en anderzijds projecten ivm gezondheidszorg op touw zet, waaronder de vrijwilligersorganisatie SORA.

 

 

Fiesta!: Mexicaanse slinger:

Zaterdag en zondag tussen 13:00 en 16:00 en 17:00 en 20:00

Fiesta! nodigt mensen uit om gezamelijk te werken aan een mexicaanse slinger, en zo een verbinding te maken tussen verschillende plekken van het festival. Iedereen kan meedoen.
Neem een lapje van de rijdende hoepelrok en knip die in een mooie vorm. Al die vormen worden aan elkaar genaaid en terwijl de hoepelrok van de hoge dame steeds leger wordt, wordt de slinger steeds voller en langer.

Dans Me Reus – een installatie van Ultima Thule

Doorlopend

Dans Me is de enige reus in het Westelijk halfrond waar je als publiek aan kan deelnemen. Neem de touwen zelf in handen en laat onze reus dansen!