Sfinks Mundial

Donderdag 18 mei 2023
Gratis festival

 

Sfinks Mundial is het (niet meer zo) kleine broertje van Sfinks Mixed.

Op en naast de podia ontdek je de beste Belgische muziek met invloeden uit alle hoeken van de wereld.
Net als Sfinks Mixed is ook Sfinks Mundial gratis.
Geniet van heerlijke maaltijden uit alle hoeken van de wereld, geserveerd vanuit de mooiste foodtrucks.
Ontdek leuke projecten en mooie producten op de festivalmarkt.
Je kids kunnen zich helemaal uitleven in het grote kinderdorp.

 

LINE-UP SFINKS MUNDIAL 2023: 

K.ZIA –  next-level Neo-Soul-R&B

Geboren in Brussel, woonachtig te Berlijn en opgegroeid over zowat de hele wereld: meet K.ZIA, een verbluffende singer-songwriter die alternatieve r&b, soul, pop, trap en afrobeats tot al even temperamentvolle muziek weet te blenden.
K.Zia – dochter van de Belgisch-Congolese Zap Mama-leadzangeres Marie Daulne en een Martinikaanse circusartiest, beschrijft zichzelf als een ‘Afro-Europese mineraal’.
In 2017 trok ze naar Berlijn en bouwde daar een carrière als onafhankelijke artiest uit. Via haar nieuwe album ‘Genesis’ introduceert ze nu haar alter ego ZIA, die in het Frans zingt. Superbe!
Verdwaal hier even in haar onwaarschijnlijk getalenteerde en unieke universum.

GIANNA TAM & LA BANDA – LATIN QUEEN

Gianna Tam & La Banda laten elk podium ontploffen met hun opwindende grooves en vurige percussie. Ze brengen een vernieuwende mix van Zouk, Reggeaton, New York Salsa, Pop en Hiphop, samengesmeed door de meest toonaangevende internationale Latin producers van dit moment. Power queen Gianna Tam’s talent resulteerde in twee albums, ‘Make Me Smile’ en ‘Polyphonic Heroine’, en meerdere singles.
Proef er hier alvast van.

ABOUBAKAR TRAORE & BALIMA – BURKINA/BELGISCHE GROOVES

Aboubakar Traoré, geboren in Burkina Faso, is een wonderkind van de kamele n’goni en een uitzonderlijk zanger. Hij verhaalt op een unieke manier het fabelachtige repertoire van de Mandingo griots en eert de ouderen die hun stempel drukten op de geschiedenis van Afrika.
De groep van Belgische en Afrikaanse muzikanten maakt muziek zonder grenzen en is resoluut op de toekomst gericht. Deinende ritmes, aanstekelijke polyritmiek, diepe grooves, rock, jazz en hip-hop sounds. De communicatieve energie van Aboubakar en de dynamiek van Balima laten je niet onbewogen!
Laat je hier al eens in de verleiding brengen.

WAHWAHSDA – DE COMEBACK

“Wah, waaaah, wah was da?” Voor wie het bekend in de oren klinkt is er goed nieuws: WahWahsda – de Antwerpse reggae/hiphop feestband is terug!
In 2011 won WahWahsda – de vijfkoppige reggae-hiphop-formatie ‘Wahwahsda’ rond ‘Sput’ en ‘Wally’ – gekend van Tourist LeMC – de BeNeLux reggae contest. Een jaar later volgde hun debuutalbum RADIO RUM, waarmee ze door Europa toerden.
Nu, na 10 jaar stilte, komt de band terug met een nieuw album en bestormen ze opnieuw het podium. Sfinks Mundial is één van de eerste die kan proeven van what was cooking de afgelopen jaren van Donald Trumps, pandemieën en energieprijzen – waanzin. Maar, zoals ze zelf zeggen – when need is greatest, the phoenix will rise from the ashes. Dus LUISTER hier alvast even en trek je dansschoenen aan, want WAHWAHSDA IS BACK !

DJ MASAI

Masai staat voor een opzwepende mix van urban, pop, afro, tropical en hiphop, kortom: DANSEN.
Sinds zijn finaleplaats op MNM ‘Start To DJ 2013’ nam de carrière van Masai een hoge vlucht.
DJ Masai is een echte duizendpoot die naast zijn eigen DJ-leven nog heel wat andere projecten onder zijn vleugels heeft. Bovendien heeft hij ook een grote interesse en kennis opgebouwd in de economische sector en het bedrijfsleven – een passie die hij maandelijks deelt op NWS NWS NWS, hét jongerenkanaal van VRT NWS.
Voor wie niet kan wachten: elke donderdag hoor je MASAI tussen 23:00 en 00:00 tijdens MNM R&Beats, waarin hij een mix maakt van hiphop, afrobeats en R&B.

VERDER OP HET PROGRAMMA:

Belgriego: Klassiek Grieks

Van Griekenland tot het einde van de wereld”, een muzikaal avontuur vol legendes, dromen en nostalgie waar grenzen verdwijnen.

Borokov: Balkan à Gogo

Dit prettig gestoord gezelschap uit Dilbeek vertolkt op onnavolgbare wijze de Balkan klassiekers en zorgt gegarandeerd voor een stevig feestje!

Papa Mojito: De legende Papa Mojito brengt met zijn bakfiets en vinylplaten ongeëvenaarde feestjes overgoten met muziek van alle werelden.

Lunatik Dub: 1 Soundsystem – 6 Crews: met Blackbird Sound full crew, Uptown Hi-Fi, Sista Fabienne, Turn It Dub, Lionstail en Lunatik Back To The Roots set.

Barabanda: Deze percussie groep uit Diest blaast je van je voeten met hun orkaan van stevige ritmes en solide choreografieën.

Struikelblok: In de installatie “Struikelblok” ervaar je hoe het is om niet op al je zintuigen te kunnen rekenen. Je wordt je bewuster van de bevoorrechte positie van mensen zonder beperkingen.

Moving Forward Dance C°: Twee jonge dansers van Moving Forward Dance C° tonen je moves en leggen je uit hoe op een leuke manier nieuwe bewegingen te leren. Voor alle leeftijden!

Benieuwd naar de sfeer die je kan verwachten?
Bekijk volgende video: