Praktisch

OPENINGSUREN

Sfinks Mixed 2018 gaat door van donderdag 26 tot en met zondag 29 juli

Deuren U kunt binnenkomen tot Sluitingsuur
Donderdag 26 juli 16 uur 1.30 uur  ’s morgens 2.30 uur   ’s morgens
Vrijdag 27 juli 16 uur 1.30 uur  ’s morgens 2.30 uur  ’s morgens
Zaterdag 28   juli 11 uur 2  uur      ’s morgens 4.30 uur  ’s morgens
Zondag 29   juli 11 uur 22 uur 1 uur   ’s morgens

Op het festivalterrein
Om Sfinks Mixed 2018 voor iedereen zo prettig mogelijk te laten verlopen, hebben we  enkele huisregels. Sfinks Mixed festival is gratis en het is niet meer toegelaten om eigen eten en drinken mee te brengen. Wie toch eigen eten, drinken, koelboxen, picknickmanden enz. meebrengt, kan dit niet mee op het festivalterrein nemen

Honden en andere dieren, glas, blik, wapens, scherpe voorwerpen, fietsen, steps, skateboards en professionele geluid- en filmapparaten zijn niet toegelaten op het festivalterrein.
Toegangscontrole gebeurt systematisch bij iedereen die het festivalterrein betreedt.
Rugzakken en tassen zijn toegelaten, maar neem niet meer spullen mee dan nodig, dat vereenvoudigt de taak van de mensen bij de controle.

Een volledig overzicht van onze  richtlijnen  kan je terugvinden onder ‘Huisregels‘. Gelieve  hier vooraf rekening mee te houden, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

 

Programma Timetable

Download hier binnenkort de timetable en voor op het terrein

BEREIKBAARHEID

Sfinks Mixed festival gaat door op de grens van Boechout en Mortsel in Antwerpen en is makkelijk bereikbaar, of je nu met de fiets, bus, tram, trein of auto komt.

Locatie
Het festivalterrein ligt op het Molenveld, tussen de Welvaartstraat en Oude Steenweg, in Boechout.

Routebeschrijving
Meer informatie over het openbaar vervoer vind je op de websites van De Lijn (www.delijn.be) en de NMBS (www.nmbs.be).

Hieronder alvast een beknopt overzicht van de verschillende reismethoden.

Met de  fiets
Woon je in of rond Antwerpen, dan is de fiets het ideale vervoermiddel. Vanuit stad Antwerpen ben je met de fiets op iets langer dan een half uur in Boechout.  Voor fietsers voorzien we een gratis bewaakte fietsenparking vlak aan het festivalterrein, aan de Boechoutselei.
Op donderdag en vrijdag is de fietsenparking bewaakt tot 1 uur ’s nachts, op zaterdag tot 3 uur ’s nachts en op zondag tot middernacht.

Met de tram
Vanuit Antwerpen Linkeroever rijdt tram 15 via stad Antwerpen naar Boechout.
Tramhalte ‘Mortsel Savelkoul’ ligt op 80 meter van de ingang van het festivalterrein.

Met de bus
Bus 51, 90, 140, 141 stoppen allemaal binnen 1,5 kilometer van het festivalterrein:
– met lijn 90  stap je af aan de halte ‘Mortsel Zavelkoul’, op 80 meter van het festival
– met  lijn  51   stap je af  aan de halte ‘P+R Capenberg’, op 1,2 kilometer van het festival
– met lijnen 140 en 141   stap je af aan de  halte ‘Mortsel Kerkstraat’, op 1,4 kilometer van het festival

PENDELBUSSEN

Feestvierders die langer willen genieten van het nachtleven en toch veilig thuis willen geraken, kunnen de nachtbus nemen. Die rijdt op lijn 90 (Antwerpen Berchem – Mortsel – Boechout – Lier en terug):

Op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag zijn er extra pendelbussen ingezet. Bekijk hier meer info.

Met de trein
Het treinstation van Boechout ligt op 10 minuten stappen van het festivalterrein.
Frequentie treinen:
– vanuit  Antwerpen-centraal, Brussel en Hasselt rijden er 2 keer per uur treinen naar Boechout
– vanuit Brugge, Gent en Leuven rijden er 1 keer per uur treinen naar Boechout

Met de auto
Als je met de auto komt, kan je terecht op onze betaalparking in de Fruithoflaan (€10/dag), tussen kasteel Fruithof en het voetbalveld in Boechout.
– wie via de  E19 vanuit het  zuiden komt (Brussel …), neemt best afrit 7 – Kontich. Volg de pijlen naar Edegem, van daaruit die naar Hove, en zo verder naar Boechout
– wie via de  E17 vanuit het  westen komt (Gent …), neemt afrit 5 – Berchem-Wilrijk. Bovenaan naar rechts, doorrijden tot in Mortsel, en daar links afslaan richting Lier tot in Boechout
– wie via de  E19   vanuit het  noorden komt (Breda …), neemt afrit 4 – Berchem. Bovenaan naar links, doorrijden tot in Mortsel, en daar links afslaan richting Lier tot in Boechout
– wie via de  E313 of E34 vanuit het oosten komt (Hasselt …), neemt afrit 18 – Wommelgem. Ga eerst richting Mortsel. Sla bij de Carrefour linksaf Borsbeek in, en sla bij de eerste lichten rechtsaf. Zo rijd je recht naar Boechout.

Download hier je plan voor op het terrein:
(klik op het plan om het te vergroten)

 

 

 

 

 

ETEN EN DRINKEN

Tijdens Sfinks Mixed festival kan je genieten van de lekkerste drankjes en smullen van de heerlijkste maaltijden.

Wereldkeuken en bars
De horeca van Sfinks Mixed festival is een buitenbeentje. We besteden bijna niets uit en bereiden onze maaltijden ter plekke met lokale dagverse producten. Daardoor is alles super vers en kunnen we alles op kwaliteit controleren. Tussen de vele eetkramen vind je o.a. broodjes, pannenkoeken, wokgerechten , en kebab. In   onze vernieuwde Veggiebar  kunt u genieten van heerlijke soepen, salades en V-burgers. Ook zullen er verse frietjes op de weide te vinden zijn!  Er is een  feestelijke  cocktailbar met exotische mengelingen en in de  Bar Mediterranée kunt u terecht voor  ambachtelijke koffie, thee, heerlijke wijnen, sprankelende cava en de beste tapas. Ook in de Kidz bar in de Kidz Village is er een aangepaste kaart, voor de kleinsten.

Sinds Sfinks Mixed festival gratis is, is het niet meer toegelaten om eigen eten en drinken mee te brengen. Wie toch eigen eten, drinken, koelboxen, picknickmanden enz. meebrengt, kan dit niet mee op het festivalterrein nemen.

Bonnen
Koop vooraf je bonnen aan verlaagd tarief. 

TOEGANKELIJKHEID

Sfinks Mixed festival is toegankelijk voor iedereen en dus ook voor personen met een handicap. Hiervoor werken wij samen met Inter, leidraad voor toegankelijke festivals,  manifestaties en evenementen.

Wat we voorzien voor mensen met een handicap:
– centraal in de Concerttent staat  een rolstoelpodium
– op het rolstoelpodium in de Concerttent voorzien we  een zone met ringleiding  voor personen met een hoorapparaat. Zij kunnen hun hoorapparaat op de T-stand zetten waardoor storende omgevingsgeluiden tijdens de optredens worden weggefilterd
– in de Clubtent is er een voorbehouden zone voor rolstoelgebruikers. Een apart poortje verzekert  een vlotte toegang tot de Clubtent
– op het terrein zijn aangepaste toiletten te vinden: twee bij de sanitaire blokken op het festivalterrein, één op de wereldculturenmarkt en één op de camping
– in de Lange Kroonstraat (speelplaats Sint-Gabriëlcollege) zijn er voorbehouden parkeerplaatsen voor mensen met een handicap. Gelieve vóór 16  juli een parkeerplaats aan te vragen bij [email protected]
– op de camping zijn er speciale voorzieningen voor mensen met een beperking. Informeer je wanneer je er wenst te overnachten
– assistentiehonden zijn welkom

Er zijn ook Inter-vrijwilligers aanwezig op wie je gratis een beroep kunt doen. Ze  zijn duidelijk herkenbaar door hun wit hesje met het logo van Inter. Op een festival of evenement zijn zij het aanspreekpunt voor mensen met een handicap, verzorgen ze het onthaal en  leveren ze assistentie waar nodig. De vrijwilligers kijken ook toe op het correcte gebruik van de faciliteiten.
Aarzel niet om een assistent aan te spreken wanneer je hulp kan gebruiken.
Dit kan op:
– donderdag 26 en vrijdag 27 juli van 16 tot 1 uur ’s nachts
– zaterdag 28 juli van 12 tot 1 uur ’s nachts
– zondag 29 juli van 12 tot 23 uur

Voor meer informatie en al je vragen naar ondersteuning
Daisy Driesen
Tel:   0498 59 23 66
E-mail:  [email protected]

HUISREGELS

Om Sfinks Mixed voor iedereen zo prettig mogelijk te laten verlopen, hebben we enkele huisregels. Gelieve hier vooraf rekening mee te houden, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

– Toegangscontrole gebeurt systematisch bij iedereen die het festivalterrein betreedt.

– Het is niet meer toegelaten om eigen eten en drinken mee te brengen. Sfinks Mixed is een gratis festival, alleen met voldoende horecaopbrengsten kunnen we het festival blijven organiseren. Wie toch eigen eten, drinken, koelboxen, picknickmanden enz. meebrengt, kan dit niet mee op het festivalterrein nemen.

– Rugzakken en tassen zijn toegelaten, maar neem niet meer spullen mee dan nodig, dat vereenvoudigt de taak van de mensen bij de controle.

– Honden en andere huisdieren zijn niet toegelaten op het festivalterrein.

– Spuitbussen (ook deo), glas, blik, wapens en scherpe voorwerpen zijn niet toegestaan, • net als elk ander voorwerp dat door de organisatie als gevaarlijk wordt beschouwd.

– Fietsen, skateboards en steps   worden niet in bewaring genomen en zijn niet toegelaten op het festivalterrein noch op de culturenmark

– Aan de Kidz Village en de infostand zijn gratis bandjes verkrijgbaar voor kinderen waar ouders hun telefoonnummer op kunnen schrijven. Onze medewerkers aan de infostand helpen ouders bij hun zoektocht naar hun verloren gelopen kind.

– Flyeren voor andere evenementen op Sfinks Mixed festival is niet toegestaan. Niet-commerciële flyers kunnen afgegeven worden bij de infostand, waar wij ze ter beschikking van het publiek leggen.

– Afficheren kan op bepaalde plaatsen op het festivalterrein, gelieve op voorhand contact op te nemen via [email protected]

– Fotograferen is toegelaten voor persoonlijk gebruik, wij zien je foto’s graag verschijnen op sociale media.

– Professionele fotografen moeten vooraf toestemming vragen via [email protected]

– Wij werken een uitgekiend afvalbeleid uit. Daarom vragen wij het festivalterrein proper te houden, er zijn voldoende afvalbakken te vinden. Het opzet is om samen met het publiek zo weinig mogelijk afval te produceren en om het restafval tot een minimum te herleiden. Help jij op Sfinks Mixed 2017 mee aan het verkleinen van onze afvalberg?

– Wildplassen is verboden.geen bier onder de 16, geen cocktails / sterke drank onder de 18 jaar. Legitimatie kan worden gevraagd.

– Roken in de tenten en in het kidsdorp is verboden.

– Sfinks Mixed is een festival dat open en tolerant in de wereld staat. We verwelkomen iedereen en maken er graag een zacht en warm feest van, dat kan als iedereen er mee over waakt dat we respectvol met elkaar omgaan. We hebben een charter opgesteld, dat geld voor iedereen die deelneemt aan het festival. (bezoekers, medewerkers, standhouders, gasten, pers, artiesten…) Download hier. 

OVERNACHTEN

De Sfinks Camping: ideaal voor een vierdaagse festivalvakantie!

Op 1 km van het festivalterrein vind je de gezelligste festivalcamping van het land, waar je 4 dagen lang kan genieten van een vers ontbijt, uitgebreid sanitair, een bar, chill lounge, kinderanimatie, enz., en dat voor maar €25!

Andere alternatieven