Sfinks Mixed

Donderdag 27 juli tot en met zondag 30 juli 2023
4 dagen gratis festival!

 

Sfinks Mixed is een toonaangevend, gratis toegankelijk, muziekfestival.

Eind juli transformeert Boechout traditiegetrouw in een smeltkroes van verschillende culturen en muziek, waar jong en oud zich 4 dagen lang kan uitleven. Naast performances van artiesten uit alle uithoeken van de wereld, kom je ook op de festivalweide zelf de hele dag door vrolijke parades tegen. De kleinsten hebben hun eigen festival in de Kidz Village. Op de kleurrijke wereldmarkt vind je nooit geziene spulletjes en info over mooie projecten uit alle hoeken van de wereld. 

Wereldtalent, bekend en onbekend

Sfinks Mixed brengt traditiegetrouw een groot en divers programma waardoor iedereen zich thuis zal voelen: jong en oud, gezinnen met kinderen en avontuurlijke muziekliefhebbers. Op Sfinks Mixed ontmoet je artiesten van over de hele wereld en dichtbij. Sinds 1975 zet Sfinks artiesten uit de hele wereld op de kaart. Bezoekers ontdekten er sterren als Khaled (Algerije), Youssou N’Dour (Senegal), Mory Kanté (Guinee) en Cesária Évora (Kaapverdië).

Good Food

Tijdens het festival kan je genieten van de lekkerste drankjes en smullen van de heerlijkste maaltijden. Onze maaltijden zijn ter plekke gemaakt met lokale dagverse producten. Onze festivalbars bieden cocktails, fruitsappen en lekkere shakes. Tussen de vele eetkramen vind je o.a. wok gerechten, kebab, tapas, en voor de minder avontuurlijke bezoeker is er voor de eerste keer een frietkraam op de weide. De Kidz Village heeft een aangepaste kaart, voor de kleinsten.

Duurzaam Sfinksen

Sfinks heeft een duurzaamheidsmissie en streeft er elk jaar opnieuw naar om het festival zo duurzaam mogelijk te organiseren. We zijn steeds op zoek naar nieuwe manieren om het duurzaam karakter van het festival te vergroten. Zoals  het inzetten van ‘Green Guerrilla’ die de festivalweide proper houden en waken over de ecologische impact van het festival, het voorzien in een gratis bewaakte fietsenparking, het aanbieden van vrijwilligerswerk op maat en de toegankelijkheid verzekeren voor mindervaliden.

Muziek van ver, heel dichtbij

Sfinks Mixed is bovendien nog eens makkelijk bereikbaar, of je nu met de fiets, bus, tram, trein of auto komt. Zie de routebeschrijving.

Benieuwd naar wat je kan verwachten?
Bekijk volgende video: