Sfinks Mixed programmeert meeste vrouwelijke artiesten van alle Belgische festivals

Sfinks gaat vol voor ladiespower op al haar podia. En met resultaat, want Sfinks Mixed komt als beste uit het onderzoek van #SheSaidSo, die de aanwezigheid van vrouwelijke artiesten op de Belgische festivalpodia onderzocht.

Sfinks Mixed heeft ook dit jaar weer bewust ingezet op een evenwichtige programmering van vrouwen en mannen. Zowel op het hoofdpodium, in de clubtent, bij de dj’s, op het terrein, op het kinderpodium als bij de workshops.

Kleppers op Sfinks Mixed 2018

Bekende en minder bekende vrouwelijke artiesten van ver en dichtbij zullen je dit jaar laten feesten in Boechout. Daar zitten kleppers bij als Zap Mama, Oumou Sangaré, Totó la Momposina en een unieke hommage aan Cesaria Evora. We hopen dat ze rolmodel kunnen zijn voor de nieuwe generatie muzikanten. Er is ook ruimte om talent van die nieuwe generatie te ontdekken, zoals Sayon Bamba, Lorena Nunes, Dj Dziri en Kampire.

Bewust programmeren

Het gaat voor Sfinks Mixed niet enkel om het aantal vrouwen, ook de plek op het podium en de affiche én een evenwaardig deel van het artistieke budget zijn essentieel. De zoektocht naar een steengoede evenwichtige affiche verliep trouwens moeiteloos, er is vrouwelijk talent in overvloed, het is een kwestie van mindset.

Artiesten die je in dit verband zeker niet mag missen

Arpa Jonda, Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktu, Astghik Snetsunts, Bollylicious, Hommage aan Cesaria Evora, De Liedjestovenaar, Dj Dziri, Dj Kisa, Jamz Supernova, Kaatje, Kampire, Kimberlee Ramirez, Lorena Nunes, Oumou Sangaré, Sayon Bamba, Sona Jobarteh, Tash LC, Totó La Momposina y Sus Tambores, Zannemie en de Bende, Zap Mama en Zee Avi.

Bekijk ook zeker het volledige programma.

Via onze afspeellijst Sfinks Mixed 2018 op Spotify en Youtube kan je alle muziek gemakkelijk beluisteren.

Zin om zelf deel uit te maken van het programma? Sfinks zoekt nog vrouwelijke urban dj’s  (dancehall, hiphop, afro, baile, reggaeton…). Doe mee met onze wedstrijd en misschien speel jij op zaterdag 28/07 in The Urban Mad.