Sfinks Mixed duurzaamste groot evenement van Vlaanderen.

Sfinks Mixed duurzaamste groot evenement van Vlaanderen.

In het Antwerpse Zuiderpershuis zijn de jaarlijkse Groenevent-awards uitgereikt door OVAM (de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) in samenwerking met het weekblad Humo.
De prijs voor het meest duurzame grote evenement van het jaar ging naar Sfinks Mixed.
De Groenevent-awards werden in het leven geroepen om milieuvriendelijke evenementen in Vlaanderen een hart onder de riem te steken en onder de aandacht te brengen.

De jury looft de manier waarop Sfinks communiceert over duurzaamheid naar haar bezoekers. Met slogans als “70% van onze maaltijden zijn veggie” of “Bedankt om te sorteren” betrekt Sfinks ook de bezoekers bij strijd voor een duurzaam festival. Het afval werd goed gesorteerd op Sfinks. Ze maakten eigen afvaleilanden waar bekers, plastiek flessen, borden en eten en restafval apart werden ingezameld.  Sfinks kiest ook bewust voor ecologische en biologische voeding. Ook doen ze voor een groot deel van de catering een beroep op de ouders van een ervaringsgerichte lagere school. En de groenten komen van een plukboerderij op een boogscheut van het festival.

Sfinks Mixed is blij met de overwinning. “We werken al jaren aan een duurzaam evenement, en dat werk wordt nu bekroond.” aldus organisator Patrick de Groote. “Al ziet het er niet naar uit dat dit werk snel voltooid zal zijn.  We zijn op zoek naar partners om dit verhaal mee waar te maken. Volgend jaar doen we het nog groener!”