Sfinks Mixed dankt 105.500 bezoekers!

105.500 bezoekers maakten dit weekend samen Sfinks Mixed. Het festival trok een heel erg breed publiek: muziekliefhebbers met een open oor, maar ook veel gezinnen met kleine kinderen, jongeren die avontuurlijke dj’s leuk vinden, en mensen die uitkeken naar artiesten uit hun land van herkomst.

Het gratis-verhaal van Sfinks heeft nu echt een groot publiek bereikt, en geholpen door het mooie weer en een aantal publiekstrekkers zorgde dit voor een grote stijging in publiekscijfers.

Het publiek was vooral onder indruk van de concerten van Manu Dibango, Jesse Royal, Kel Assouf, Guido Belcanto, Elida Almeida, Roland, Blick Bassy en Deltas. De Nederlandse hiphopsensatie Broederliefde zorgde voor uitzinnige taferelen op zaterdagavond, traditioneel een avond die heel veel jongeren bereikt. Op zondag, een typische familiedag vielen de vele duizenden kinderen op, die getrakteerd werden op concerten van o.a. Radio Oorwoud & Reginald en de Bosbeesten. Ook was er het grote kidsdorp met workshops, verhalen en gerecycleerde muziekinstrumenten.

zondag (14)
Er werd dit jaar extra ingezet op decoratie en sfeer en dat maakte het voor de bezoekers een nog bijzonderder ervaring.

De grote toeloop zorgde voor soms lange rijen aan inkom en restaurants, maar de organisatie zette een extra beentje bij om de wachttijd zo sterk mogelijk te beperken.
Foto’s kan je vinden op  facebook  en instagram!

Sfinks is vanaf 2017 structureel gesubsidieerd, en dat geeft het festival de mogelijkheid om deze plotse groei ook goed te kunnen organiseren.

Noteer Sfinks Mixed 2017 alvast in je agenda, van  donderdag 27 tot en met zondag 30 juli 2017. Voor wie niet kan wachten, is er op 24 september   Sfinks Mundial Latino in Lier!