Sfinks Cinema

Cinema  victoria wordt voor  enkele maanden Sfinks Cinema.
In een aangepast kader brengen we tot de zomervakantie vijf films in Theater Vooruit,  Boechout.

 

WOENSDAG 8/06: SEARCHING FOR SUGAR MAN

Foyer: 19u30 | Start film: 20u00
Regie: Malik Bendjelloul | Duur: 86′
Inkom: € 4

Sixto Rodriguez uit Detroit bracht begin jaren 1970 twee albums uit. Ondanks goeie kritieken was geen kat geïnteresseerd. Exit Sixto. Dacht men. Dacht hij. In de jaren daarop werd Rodriguez immers in Zuid-Afrika wereldberoemd.
Zijn muziek leverde de soundtrack voor de protestgeneratie. Hoewel er naar schatting een half miljoen van zijn platen werden verkocht, bleef Rodriguez zelf een mysterie. Volgens de overlevering zou hij zich tijdens een optreden in de VS voor de ogen van zijn publiek in brand hebben gestoken. Rodriguez van zijn kant eindigde zijn muziekcarrière als een miskend artiest – zonder een flauw vermoeden van de omvang van zijn populariteit in een heel ander deel van de wereld.

Deze muziekdocumentaire trekt alle registers open. Muzikaal, met een nagenoeg complete Rodriguez-soundtrack. Filmisch, in glamoureuze, weelderig gefilmde videoclipsequenties. En narratief: niet alleen in de opbouw, maar ook door getuigenissen op te voeren die de ene na de andere sappige anekdote vertellen. Een ontroerende film over de bezielende kracht van muziek.