MIXED PRAKTISCH

OPENINGSUREN
HUISREGELS
BEREIKBAARHEID
ETEN EN DRINKEN
TOEGANKELIJKHEID
OVERNACHTEN
CONTACTEER SFINKS

OPENINGSUREN

Sfinks Mixed gaat door van donderdag 25 juli tot 28 juli 2024

  Deuren open Je kan binnenkomen tot Sluitingsuur
Donderdag 25 juli 2024 16 uur 23.00 uur 01.00 uur   ’s morgens
Vrijdag 26 juli 2024 16 uur 02.00 uur 04.00 uur ’s morgens
Zaterdag 27 juli 2024 12 uur 02.00 uur 04.00 uur ’s morgens
Zondag 28 juli 2024 12 uur 23.00 uur 01.00 uur ’s morgens

HUISREGELS

Om Sfinks Mixed voor iedereen zo prettig mogelijk te laten verlopen, hebben we enkele huisregels.

 • Honden en andere dieren, spuitbussen (ook deo), glas, blik, wapens, scherpe voorwerpen, fietsen, steps en skateboards zijn niet toegestaan. Net als elk ander voorwerp dat door de organisatie als gevaarlijk wordt beschouwd. Er is een gratis bewaakte fietsparking voorzien.
 • Zaken worden niet in bewaring genomen door de organisatie.
 • Fotograferen is toegelaten voor persoonlijk gebruik, wij zien je foto’s graag verschijnen op sociale media. Professionele geluid- en filmapparaten zijn niet toegelaten op het festivalterrein. Tenzij met toestemming vooraf, aan te vragen via [email protected].
 • Toegangscontrole gebeurt systematisch bij iedereen die het festivalterrein betreedt.
 • Het is niet toegelaten om eigen eten en drinken mee te brengen. Sfinks Mixed is een gratis festival, alleen met voldoende horecaopbrengsten kunnen we het festival blijven organiseren. Wie toch eigen eten, drinken, koelboxen, picknickmanden enz. meebrengt, kan dit niet mee op het festivalterrein nemen. Je kan wel een lege drinkbus meenemen, die je op het terrein kan vullen met gratis drinkwater!
 • Rugzakken en tassen zijn toegelaten, maar neem niet meer spullen mee dan nodig, dat vereenvoudigt de taak van de mensen bij de controle.
 • Honden en andere huisdieren zijn niet toegelaten op het festivalterrein.
 • Aan de Kidz Village en de infostand zijn gratis bandjes verkrijgbaar voor kinderen waar ouders hun telefoonnummer op kunnen schrijven. Onze medewerkers aan de infostand helpen ouders bij hun zoektocht naar hun verloren gelopen kind.
 • Flyeren is niet toegestaan.
 • Afficheren kan op bepaalde plaatsen op het festivalterrein, gelieve op voorhand contact op te nemen via [email protected].
 • Bekers en borden van Sfinks dienen op het terrein te blijven en mogen niet mee naar huis genomen worden.
 • Wildplassen is verboden.
 • Geen bier onder de 16, geen cocktails / sterke drank onder de 18 jaar. Legitimatie kan worden gevraagd.
 • Roken (ook vapen) is enkel toegestaan in de daarvoor voorziene zones.
 • Sfinks Mixed is een festival dat open en tolerant in de wereld staat. We verwelkomen iedereen en maken er graag een zacht en warm feest van, dat kan als iedereen er mee over waakt dat we respectvol met elkaar omgaan. We hebben een charter opgesteld, dat geldt voor iedereen die deelneemt aan het festival. (bezoekers, medewerkers, standhouders, gasten, pers, artiesten…) Download hier.

BEREIKBAARHEID

Sfinks Mixed gaat door op de grens van Boechout en Mortsel in Antwerpen en is makkelijk bereikbaar, of je nu met de fiets, bus, tram, trein of auto komt.

Locatie
Het festivalterrein ligt op het Molenveld, tussen de Welvaartstraat en Oude Steenweg, in Boechout. De ingangen kan je vinden aan de Welvaartstraat en Oude Steenweg. 

Routebeschrijving
Meer informatie over het openbaar vervoer vind je op de websites van De Lijn (www.delijn.be) en de NMBS (www.nmbs.be).

Hieronder alvast een beknopt overzicht van de verschillende reismethoden.

Met de fiets
Woon je in of rond Antwerpen, dan is de fiets het ideale vervoermiddel. Vanuit stad Antwerpen ben je met de fiets op iets langer dan een half uur in Boechout. Vanaf de luchthaven van Deurne neem je de F11 en sta je binnen 15 minuten aan het festivalterrein. Voor fietsers voorzien we een gratis fietsenparking vlak naast de ingang van het festivalterrein in de Fruithoflaan.

Met de tram
Vanuit Antwerpen Linkeroever rijdt tram 15 via stad Antwerpen naar Boechout. Tramhalte ‘Mortsel Savelkoul’ ligt op 100 meter van het festivalterrein.

Met de bus
Bus 51, 52, 53, 90 stoppen nabij van het festivalterrein:
– met lijn 90 stap je af aan de halte ‘Mortsel Savelkoul’, op 100 meter van het festival
– met lijnen 51, 52, 53 stap je af aan halte ‘Hove Kerk’ op 1500 meter van het festival

Met de trein
Het treinstation van Boechout ligt op 10 minuten stappen van het festivalterrein. Er zijn rechtstreekse treinen naar Antwerpen, Lier en Leuven. Let op: laatste treinen rond 23:00.

Met de auto
Als je met de auto komt, kan je terecht op de betalende parking Lauwers aan 10 euro/dag. Ingang bevindt zich aan de Binnensteenweg 125 – Boechout.

ETEN EN DRINKEN

Tijdens Sfinks Mixed kan je genieten van de lekkerste drankjes en smullen van de heerlijkste maaltijden.

Eten en drinken uit alle uithoeken van de wereld, vind je in de food trucks en de Sfinks eetstanden op het terrein. Betalen doe je cashless. Dat wil zeggen dat je gemakkelijk met je eigen bankkaart of app kan betalen op ons terrein. Niet meer aanschuiven voor bonnetjes dus! Toch enkel cash bij? Laat dit bij de infostand op een kaart zetten.

Al het eten en drinken wordt geserveerd in herbruikbare materialen, waarvoor je 0,50 euro waarborg geeft. We vragen om deze bekers en bordjes terug te brengen zodat deze afgewassen en opnieuw gebruikt kunnen worden. Gebruik je beker als betaalmiddel bij nieuwe bestellingen. Aan het einde van de dag kan je je beker opnieuw inruilen voor een halve euro. (Of doneren aan Sfinks.)

Je kan ook je eigen beker / bordje meebrengen om zo het festival nog duurzamer te maken! Op het terrein bieden we gratis drinkwater aan, neem dus zeker een lege drinkbus mee!

TOEGANKELIJKHEID

Om van Sfinks Mixed een festival te maken waar iedereen zich thuis voelt, werken we er elke editie aan om het zo toegankelijk mogelijk te maken. Daarom gaan we op zoek naar voorzieningen voor personen met een beperking en dit proberen we elke editie verder uit te breiden. We doen hiervoor ook beroep op de expertise van een vereniging gespecialiseerd in toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit – Inter. 

Wat we momenteel voorzien:
– Het festivalterrein is zo toegankelijk mogelijk.
– Er zijn aangepaste toiletten, deze bevinden zich bij het algemene sanitair.
– Er is ringleiding vanvoor aan het podium.
– Er is een voorbehouden zone naast het podium voor rolstoelgebruikers
– Er zijn voorbehouden parkeerplaatsen op parking Fruithof – met blauwe kaart.
– Er kan op aanvraag gebruik gemaakt worden van de leveranciersingang.
– Assistentie honden zijn welkom
– Oorstoppen en geluidsbescherming voor kinderen zijn verkrijgbaar aan de infostand. 

Inter-vrijwilligers verwelkomen je graag en zijn duidelijk herkenbaar door hun wit hesje met het logo van Inter. Je kan hen steeds aanspreken voor onthaal en hen om hulp vragen tijdens je bezoek. Bovendien zorgen ze er ook voor dat de voorziene faciliteiten in orde blijven. 

Aarzel niet om ons te contacteren als je graag hulp hebt bij aankomst of andere vragen/suggesties:
E-mail:  [email protected]

SAMEN SFINKSEN

Ga samen naar een festival met Circuit Sortie. In dit project worden mensen met en zonder beperking uitgenodigd om samen op stap te gaan en/of andere leuke dingen te doen, niet als hulpverlener of als hulpvrager, maar als vrienden. Wie bijkomende assistentie of extra voorzieningen nodig heeft, kan daarvoor nog steeds een beroep doen op de Inter-dienstverlening.   

Zoek jij iemand die samen met jou van het festival wil genieten? Misschien vind jij wel een festivalmaatje op de webpagina van Circuit Sortie.

OVERNACHTEN

Op 1,5 km van het festivalterrein, aan de Elfbunderweg, vind je de gezelligste festival-camping van het land, waar je 4 nachten kunt genieten van een heerlijke nachtrust, uitgebreide sanitaire voorzieningen, een bar, chill lounge, etc., en dat allemaal voor maar €25! (kinderen tot 12 jaar gratis) De camping gaat donderdag om 12 uur open. Je kan smullen van een heerlijk vers ontbijt op vrijdag, zaterdag en zondag (niet in prijs inbegrepen).
Reserveer snel je tickets via deze link!

Wat heeft Camping Sfinks je te bieden?

 • Een mooie, welverdiende nachtrust op 1,5 km van het festival
 • Sanitaire voorzieningen (toiletten, wastafels en douches)
 • Dag- en nachtbewaking op het terrein
 • Exclusief parkeerterrein
 • Bar en chill lounge
 • BBQ-zone
 • Speciale faciliteiten voor personen met beperkte mobiliteit. Meer info bij Inter vzw op +32 (0)497 43 95 37 of [email protected] als je wenst te overnachten.
Er zijn ook andere leuke alternatieven als je de nacht zo dicht mogelijk wil doorbrengen.

CONTACTEER SFINKS

Sfinks Animatie vzw
Dr. Theo Tutsstraat 20
2530 Boechout
Tel: +32 (0)3 455 69 44
E-mail: [email protected]
BTW: BE 0423 240 692
RPR Antwerpen, afdeling Antwerpen