Met meer dan 85,000 fantastische mensen vierden wij samen de 40e editie van Sfinks Mixed.

Terugblik op een geslaagde jubileumeditie Sfinks Mixed

Met meer dan 85,000 fantastische mensen vierden wij samen de 40e editie van Sfinks Mixed.

Het werd een feest met muziek van ver en dichtbij, ontdekkingen en ontmoetingen, ondanks het erg wisselvallige Belgische weer.

Met spetterende optredens van o.a. Malikanw en Los de Abajo op de eerste dag en een gemoedelijke sfeer met opvallend veel kinderen die zich uitstekend vermaakten in de Kidz Village.

Met zijn virtuoos drumwerk en ´gouden stem´ heeft Cheikh Lo, op dag twee, de harten van menige Sfinks Mixed bezoekers veroverd en Slongs Dievanongs trok een volle concerttent voor haar ´verjaardagsoptreden´ met taart als uitsmijter. Op dag drie, kon je genieten van de warme stem van reggae-legende Bunny Wailer die een ode bracht aan Bob Marley en The Urban Mad werd op zijn kop gezet met een eclectische mix van dj’s. De laatste dag mocht niet onopgemerkt gaan.
Radio Oorwoud openende feestelijk met Bart Peeters als special guest, en fijnproevers konden genieten van trance-oproepende percussie uit de berberse cultuur (Imghrane) en Noreum Machi – traditionele meestermuzikanten uit Korea.

Op deze feesteditie voor een ieder wat wils. Sfinks zag vooral veel jonge gezinnen met kinderen, jongeren en verschillende culturen die genoten van een gratis alternatief, toegankelijk voor iedereen in een heel open en rustige sfeer. Het moge duidelijk zijn: Het ´Sfinks gevoel´ is er nog steeds!

Ruim 1700 vrijwilligers hebben de 40e Sfinks Mixed mogelijk gemaakt. Dank hiervoor! En natuurlijk ook dank aan onze partners voor de fijne samenwerking.

Namens het Sfinks team willen wij u ook bedanken!

Tot volgend jaar bij Sfinks Mixed op 28-29-30-31 juli 2016

NAGENIETEN VAN sfinks mixed 2015 in TEKST EN BEELD KAN HIER