FAQ Vrijwilligers

Welke festivals organiseert Sfinks zoal?
Sfinks Animatie vzw organiseert in totaal twee festivals: twee dagen Sfinks Mundial in mei, in juli het grote vierdaagse Sfinks Mixed. Deze festivals zijn voor de bezoekers gratis en daarom rekenen we in alle gevallen steeds op een grote schare vrijwilligers.
Voor 2022 wil dat zeggen: Sfinks Mundial 26 en 28 mei & Sfinks Mixed 28, 29, 30 en 31 juli.

Mag ik vrijwilligerswerk doen op Sfinks?
De meeste jobs mag je doen van zodra je 16 bent.
Er zijn enkele waarbij je aan bepaalde vereisten moet voldoen:

  • Om bij de cocktailbar of de inkomcontrole te helpen moet je minsten 18 jaar zijn.
  • Voor een bar moet je minstens 16 jaar zijn.

Verder heb je om bij ons te komen helpen geen bepaalde opleidingen of vaardigheden nodig maar deze zijn wel altijd mooi meegenomen natuurlijk.

Hoe weet ik op welke shifts ik ben ingeschreven?
Je krijgt na verloop van tijd een bevestigingsmail waarin vermeld staat welke shifts je toegewezen hebt gekregen.

Hoeveel shifts moet ik doen?
Op Sfinks Mundial is één shift voldoende. Meer shifts mogen altijd natuurlijk! Op Sfinks Mixed vragen we je minstens twee shifts per dag te doen. Je kan zelf kiezen hoeveel dagen je wil komen.

Hoelang duurt een shift?
Dit is sterk afhankelijk van welke job je doet maar de meeste shifts duren gemiddeld vier uur.

Ik wil graag met mijn organisatie/vereniging komen helpen op Sfinks. Kan dit?
Meedoen met je vereniging kan. Wil je hier meer informatie over, kan je best even een mailtje sturen naar [email protected]

Wat moet ik doen als ik toch niet op mijn shift aanwezig zal kunnen zijn?
Laat dit dan zo snel mogelijk weten aan [email protected]. Hoe sneller wij op de hoogte zijn van je afwezigheid, des te sneller wij op zoek kunnen gaan naar vervanging.

Ik wil geen mails meer ontvangen van Sfinks.
Dit kan je gewoon laten weten aan [email protected]. Dan wordt je op non-actief gezet en zal je geen mails meer ontvangen. Als je terug wil komen helpen kan je ons dit laten weten en dan zetten we je weer op actief.

Wat krijg ik er voor terug?
Bovenop een geweldige sfeer, een hoop nieuwe vrienden en gelukkige bezoekers krijg je per gewerkt uur ook een drankje. Als je minsten twee shifts op een dag doet krijg je een eetbon waarmee je een maaltijd kan krijgen. Je krijgt toegang tot de backstage en de medewerkerszone. Op Sfinks Mixed krijg je ook de de mogelijkheid gratis op de camping te slapen. Daarnaast vragen we je om tijdens je shift een Sfinks t-shirt te dragen. Om je te bedanken voor je inzet wordt je ook uitgenodigd op onze vrijwilligers-BBQ en ons vrijwilligers-bedankingsfeest.