Black Victorians Productions

Groot-Britannië

Donderdag: 18:40 en 21:15
Vrijdag: 18:15 en 21:15
Zaterdag: 16:15 en 20:05
Zondag: 18:15 en 20:40

Duur: 35 minuten

Ervaar de verborgen geschiedenis van de Black Victorians 

‘Black Victorians’ is een project van de choreografe Jeanefer Jean-Charles. Ze liet zich inspireren door negentiende-eeuwse foto’s van zwarte mannen, vrouwen en kinderen in de Black Chronicles II – samengesteld door Renée Mussai in de Autograph Gallery in Londen. De voorstelling onderzoekt het complexe, maar vaak vergeten bestaan van een zwarte Victoriaanse middenklasse in het Groot-Brittannië van de 19de eeuw.

De dansers hebben strakke Victoriaanse kostuums aan die de bewegingsvrijheid beperken. Terwijl ze dansen op Afrikaanse, hiphop en andere hedendaagse muziek, schudden ze de kostuums rebels van zich af en herbeleven een moment in de geschiedenis. Hun krachtige dans schreeuwt naar de herinnering van een gezamenlijke afkomst en geeft lichaam en stem aan de emblematische portretten. 

Inspired by formal portrait photography of black Victorian Britons, Jeanefer Jean-Charles’s sensual dance work restores life and humanity to its forgotten subjects.” – Sanjoy Roy, The Guardian

Artistiek directeur en choreograaf Jeanefer Jean-Charles is een kunstenares met wereldwijde faam. Sinds ze haar carrière begon als medeoprichter en artistiek directeur van Bullies Ballerina’s Jazz Dance Company (1990-200), toonde ze werk in meer dan 21 landen.

Sfinks werkt nauw samen met tal van internationale partners. We hebben een groot en sterk netwerk van festivals en muziekorganisaties over de hele wereld. Die lokale specialisten houden ons voortdurend op de hoogte en inspireren ons met straffe en onverwachte artiesten. Zo groeit er elk jaar een unieke, met de hand geplukte line-up vol originele pareltjes en internationaal opkomend talent!

Black Victorians is een productie van het GDIFestval in Londen, en we tonen het voor het eerst buiten het VK.