Ana Carla Maza

Cuba

Avontuurlijke en veelzijdige cellist uit Cuba

Een wervelwind van gepassioneerde zang en indrukwekkende ritmiek doorheen vele werelden: van klassiek naar jazz, van Latijns-Amerikaanse Tango, Samba, Bossa Nova en Cubaanse Son, via allerlei pop rock-omzwervingen naar de mediterrané.

Ana Carla werd geboren in Cuba, als dochter van de Chileense pianist en componist Carlos Maza en de Cubaanse gitariste Mirza Sierra. Op achtjarige leeftijd begon ze cello te leren. Het gezin verhuisde in 2007 naar Spanje, waar ze, toen ze nog maar een tiener was, als soliste door heel Europa toerde met het Mediterranean Symphony Orchestra alsook vader Maza. In 2012 trok ze naar Parijs om te studeren aan het Sorbonne Conservatorium. Hierna schoot haar solo-carrière de lucht in, met o.a. samenwerkingen met cello-maestro Vincent Ségal en rockster Jean Louis Aubert, ze kreeg opdrachten voor filmsoundtracks en creëerde drie opmerkelijke soloalbums.

CoproductieJazz sous les Pommiers, Tourcoing Jazz Festival, D’Jazz Nevers, Maison de la Musique de Nanterre. Première le 18 mai 2023 à Jazz sous les Pommiers.