78.500 keer bedankt!

Dank u artiesten, dank u 78.500 bezoekers en dank u 1.500 fantastische vrijwilligers!

Sfinks Mixed trok maar liefst 78.500 bezoekers en was, na een eerste succesvolle editie vorig jaar, ook dit jaar volledig gratis voor iedereen. En dit voor het tweede jaar op rij zonder subsidies van de Vlaamse regering.

Bezoekers konden vier dagen lang genieten van muziek, dans en theater van over de hele wereld en dichtbij, een uitgebreid kinderprogramma en boeiende gesprekken met artiesten over hun land, cultuur en leven.

Reeds op de eerste dag waren er meer bezoekers dan vorig jaar. Die trend zette zich alle dagen verder. Het publiek was verrassend divers met heel veel gezinnen met kinderen én jongeren.

Er werd enthousiast gereageerd op artiesten als Tinariwen, Broukar, Eléonor, Jupiter & Okwess International, Bassekou Kouyaté en Halve Neuro ft. Slongs Dievanongs. Maar ook de Catallaanse torenbouwers (castellers) en de mobiele act van Les Z’arbs (Poumons de la Planète) kenden veel bijval. Duizenden kinderen konden vier dagen lang terecht in de Kidz Village met o.a. concerten op het Kidz Podium en jongeren dansten de ziel uit hun lijf met DJ’s uit Afrika, Latijns-Amerika maar ook van dichter bij huis.

Sfinks Mixed wordt gedragen door meer dan 1.500 fantastische vrijwilligers die het mogelijk maken dat het festival gratis blijft. Ook partners, waaronder de provincie Antwerpen, blijven het festival steunen in het nieuwe gratis avontuur.

Tot volgend jaar!
Voor de 40e editie van Sfinks Mixed, van 23 tot en met 26 juli 2015.