40e Sfinks Mixed wordt gratis én feestelijk!

Het vierdaagse gratis Sfinks Mixed festival te Boechout viert deze zomer  alweer zijn 40e editie.
Het wordt een groots feest met  artiesten als Cheikh Lo, Jan Leyers, Los de Abajo, Bunny Wailer, Malikanw, Papa Mojito, Falcons, Slongs Dievanongs, Discobar A moeder, Federico Ordoñez, ketnetband, N’Faly Kouyaté, El Niño y la Verdad, Mashrou Leila, Esinam Dogbatse, Radio Oorwoud, en NoMobs.

En dat is niet alles. Op de festivalweide kom je de hele dag door vrolijke parades en rondreizende acrobaten tegen zoals Falcons de Barcelona, de  menselijke torenbouwers. Voor de kleinsten is  er een kidz village   en op de kleurrijke wereldmarkt vind je nooit geziene spulletjes en info over mooie projecten uit alle hoeken van de wereld.

Wereldtalent,  bekend en onbekend
Sfinks Mixed  brengt traditiegetrouw een groot en divers programma waardoor iedereen zich thuis zal voelen: jong en oud, gezinnen met kinderen en avontuurlijke muziekliefhebbers.  Op Sfinks Mixed ontmoet je artiesten van over de hele wereld en dichtbij. Sinds 1975 zet Sfinks artiesten uit de hele wereld op de kaart. Bezoekers ontdekten er sterren als Khaled (Algerije), Youssou N’Dour (Senegal), Mory Kanté (Guinee) en Cesária Évora (Kaapverdië).

Good Food
Tijdens het festival kan je genieten van de lekkerste drankjes en smullen van de heerlijkste maaltijden. Onze maaltijden zijn ter plekke gemaakt met lokale dagverse producten. Onze festivalbars bieden cocktails, fruitsappen en lekkere shakes.  Tussen de vele eetkramen vind je o.a. wok gerechten, kebab, tapas, en   voor de minder avontuurlijke bezoeker is er voor   de eerste keer een frietkraam op de weide. De Kidz Village heeft een   aangepaste kaart, voor de kleinsten.  Bekijk het menu hier

Duurzaam Sfinksen
Sfinks heeft een duurzaamheidsmissie en streeft er elk jaar opnieuw naar om het festival zo duurzaam mogelijk te organiseren. We zijn  steeds op zoek naar nieuwe manieren om het  duurzaam karakter van het  festival te vergroten.  Zoals  het inzetten van ‘Green Guerrilla’ die de festivalweide proper houden en waken over de ecologische impact van het festival, het voorzien in een gratis bewaakte fietsenparking, het aanbieden van vrijwilligerswerk op maat en de toegankelijkheid verzekeren voor mindervaliden.

Muziek van ver, heel dichtbij
 Sfinks Mixed is bovendien nog eens makkelijk bereikbaar, of je nu met de fiets, bus, tram, trein of auto komt.  Zie  de routebeschrijving

BEKIJK het    PRORGRAMMA

Facebookevent