Wael Alkak

Wael Alkak is een Syrische componist, afgestudeerd aan de Damascus Conservatory of Music, en gefascineerd door het repertoire van de Levant. Zijn live optredens combineren traditie en moderniteit, waarbij synthesizer- en bouzouki melodieën versmelten in een allesoverstijgende en unieke sound.  

Gedreven door democratische waarden en overweldigd door het bevroren elitarisme van de kunstwereld in zijn land, nam Wael Alkak deel aan de eerste pacifistische demonstraties in 2011. Hieruit werd zijn eerste album ‘Neshama’ geboren; een collectief project geïnspireerd door revolutionaire liederen geboren uit de pacifistische demonstraties. Hier worden traditionele ritmes vertaald in elektronische beats en volksmuziek gecombineerd met klassieke Arabische muziek. 

Sinds 2013 treedt Wael Alkak op in heel Europa, van Parijs, waar hij nu woont, tot Berlijn, Londen en Kopenhagen. In zijn liveset ‘Neshama’ (2012) en ‘Men Zaman’ (2017) mixt hij nieuwe elektronische muzikale composities. Zijn nieuwe EP, Mawal & Ladana, wordt in 2019 uitgebracht.