Suonno D’Ajere

Italië

Vierhonderd jaar van Napolitaanse muzikale rijkdom 

Suonno D’ Ajere (droom van gisteren) is een uiterst talentvol trio bestaande uit zang, mandoline en gitaar. De drie muzikanten komen uit verschillende muzikale achtergronden – klassiek, pop, folk en jazz. Samen gaan ze op expeditie door vierhonderd jaar Napolitaanse songs en bieden een flamboyante mix tussen de volkse en klassieke elementen van deze uitzonderlijke muziek.
Het trio creëerde dit project in 2016 vanuit een diepe fascinatie in de muzikale geschiedenis van de stad Napels, en in het bijzonder de Napolitaanse liederen. 

 

Sfinks werkt nauw samen met tal van internationale partners. We hebben een groot en sterk netwerk van festivals en muziekorganisaties over de hele wereld. Die lokale specialisten houden ons voortdurend op de hoogte en inspireren ons met straffe en onverwachte artiesten. Zo groeit er elk jaar een unieke, met de hand geplukte line-up vol originele pareltjes en internationaal opkomend talent!

Voor Suonno d’Ajere werd Sfinks geïnspireerd op ‘Napoli World‘. Napoli World is een netwerk-event voor internationale programmatoren in Napels. Samen met collega’s uit de VSA, India, Mauritius, VK, Canada, Marokko, Spanje, Cabo Verde, Oeganda, Tunesië, Korea, … werden we dagenlang overspoeld door koffie, pizza en muziek. Suonno d’Ajere speelde in een piepklein theaterje in het Quartieri Spagnoli en ….Wow!!!