Programma Praatbarak

In samenwerking met DeWereldMorgen brengen artiesten van op Sfinks Mixed in de Praatbarak verhalen over hun land, cultuur en leven. Verhalen die niet zelden mee hun muziek bepalen en soms dan ook intieme verrassingsacts met zich meebrengen. Daarnaast presenteren Intal en Manifiesta, i.s.m. de provincie Antwerpen, in de Praatbarak gesprekken over DR Congo.


Programma:

DONDERDAG 24 JULI
17 uur – D. WattsRiot (UK)
19 uur – Vrouw zijn in Oost-Congo:
Dr. Bambi Ceuppens, doctor in de antropologie en verbonden aan het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren, leidt een gesprek over de situatie van vrouwen in Oost-Congo. Te gast: Ange Masimengo en Esther Mangolopa, twee sterke Congolese vrouwen die op de vlucht sloegen voor het geweld in Oost-Congo.

VRIJDAG 25 JULI
17 uur – Jupiter & Okwess International (Congo)
19 uur – DR Congo vandaag:
Marc Botenga is coördinator beleid en partnerwerking bij de ngo Geneeskunde voor de Derde Wereld waarvoor hij regelmatig naar Kinshasa en Lubumbashi reist. Hij  leidt een gesprek over de actualiteit in de DR Congo: de aangekondigde verkiezingen, de situatie in het oosten en de uitdagingen voor het land, 80 keer zo groot als België.

ZATERDAG 26 JULI
15 uur – Leki (België/Congo)
17 uur – De schaduw van het koloniale verleden:
Omar Ba, coördinator van het Afrikaans Platform, leidt een gesprek over het koloniale verleden van België in DR Congo en hoe dit vandaag nog altijd het denken over DR Congo bepaalt. Te gast: Ted Bwatu en Grégory D’hallewyn, twee activisten, die de nood aan een ‘dekoloniseringsbeweging’ toelichten, zodat België eindelijk in het reine kan komen met haar verleden.
19 uur – Karol Conka (Brazilië)

ZONDAG 27 JULI
15 uur – DJ Panko (Spanje)
17 uur – Artistiek Kinshasa:
Lili Mbuyi, leerkracht in het KA Hoboken modereert het gesprek over het reilen en zeilen op artistiek vlak in Kinshasa. Te gast: artistieke duizendpoot Barly Baruti Wa Pili en Christelle Pandanzyla, o.a. uitgeefster van het tijdschrift ‘Just follow me’ (over Afrikaanse cultuur) en organisatrice van de ‘Brussels African Market’. Zij nemen het publiek mee naar de immer bruisende hoofdstad van de DR Congo.
19 uur – Slongs Dievanongs (België)