Pamela Badjogo

GABON

Pamela werd geboren in 1982 te Libreville, Gabon. Daar groeide ze op tot ze in 2005 naar Mali verhuisde om haar studie microbiologie voort te zetten. Na het behalen van haar diploma begon ze als zangeres in een koor.
In 2007 won ze de tweede plaats in Case Sanga, een muzikale realityshow uitgezonden op de pan-Afrikaanse zender Africable. Ze schittert op het podium en in de studio als backing vocal bij gerenommeerde artiesten als Salif Keita, Matthieu Chedid, Oumou Sangaré en Tiken Jah Fakoly.

In 2016 bracht ze haar eerste solo-album uit.
Dat leidde haar tot op de meest prestigieuze podia van het Afrikaanse continent en ver daarbuiten.

In 2021 bracht ze haar laatste album ‘Kaba’ uit. Kaba betekent ‘broederlijk delen’ in het Ndzebi, de taal van haar vader.
Ze ontwikkelde dit album samen met twee invloedrijke artiesten uit de sector:
Kwame Yeboah, Multi-instrumentalist en arrangeur van Pat Thomas maar ook zanger en schrijver van verschillende hits van Craig David en Yusuf Cat Stevens.
En ook Blick Bassy (Sfinks Mixed 2016) werkte mee aan het album.

Pamela Badjogo zet zich ook in voor de vrouwenrechten. Ze deinst niet terug om zich uit te spreken tegen de onderdrukking die jonge meisjes en vrouwen dagelijks ondergaan.
Zo is ze woordvoerder van de Fées-ministres, een collectief dat vrouwen helpt om juridische stappen te ondernemen tegen huiselijk geweld in Frankrijk.