Meral Polat Trio

Koerdistan, Nederland, Puerto Rico, Turkije, Verenigde Staten

Meral Polat Trio neemt je mee op een reis langs hedendaagse Anatolische folk, Koerdische klanken en de wortels van de blues. Aards, hoopvol en zielsnijdend. Met gedichten uit de poëtische nalatenschap van Meral’s vader Ali İhsan Polat, onderneemt het trio een innerlijke en artistieke zoektocht en vertolken ze de liefde, vitaliteit en melancholie van het hart. Ez Kî Me (wie ben ik) vertelt universele verhalen die een nieuwe betekenis krijgen.

Meral Polat is een actrice, zangeres en theatermaker in Nederland. Afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Drama en hedendaags Muziektheater. Haar artistieke discipline bestaat uit eminente Theater-, Film- en Muziekproducties. Samen met Chris Doyle en Frank Rosaly vormen zij het Meral Polat Trio.

Chris Doyle is een pianist, multi-instrumentalist en componist uit de Verenigde Staten. Afgestudeerd aan de Berklee School of Music in Boston en de McGill University in Montreal.

Frank Rosaly is een Puerto Ricaanse drummer, componist en sound designer. Zijn muzikale benadering komt voort uit een uitgebreide studie van jazz, klassieke percussie, improvisatie, evenals klassieke compositie en postklassieke technieken zoals Musique concrete, grafische notatie en toevalswerking.

Samen vormen ze het Meral Polat Trio en creëren nieuwe, eclectische muziek doorspekt met een Koerdische ziel.