Manou Gallo

Deze ‘Afro Groove Queen’ is dé frontvrouw van de Afro-Europese muziek. In haar handen transformeert de basgitaar in een percussie instrument, een stijl die haar international allure gaf. Haar unieke talent als zangeres, bassiste én percussioniste bracht haar naar de legendarische band Zap Mama, en zo naar België. Een sensationele show en exceptionele tunes verzekerd!

Manou combineert Afrikaanse muziek, geïnspireerd door de Djiboi, op een uiterst originele manier met Funk, Blues en Beats. Ze bereikte een niveau van wereldklasse met haar muziek vol emoties in verschillende talen (Dida, Frans en Engels).

Ze won de MAMA Award (MTV Africa) als de ‘beste artiest’ en FORBES AFRIKA benoemde haar, als enige vrouw, in de ‘Top 10 Best Afrikaanse Bassists’, waaronder ook Richard Bona.

Voor haar nieuwste album ‘AFRO GROOVE QUEEN’ werkte Manou samen met Bass-legende Bootsy Collins. Het resultaat is een muzikale liefdesdriehoek tussen Afrika, Europa en Amerika, met funk, jazz en Afro groove. Ook special guests MANU DIBANGO, CHUCK D. en ZAP MAMA brengen er hun eerbetoon.