Leo Justi

Deze Braziliaanse producer en DJ – is bekend om zijn ‘Heavy Baile’ sound, een renaissance van baile-funk en een product van de nieuwe ‘global jukebox’ van Rio. Beats van UK drum ‘n’ bass, Detroit’s ghetto tech en Baltimore club, tot Franse dance-iconen als Daft Punk zitten in de mix. Verwacht een overdaad aan beats die je helemaal los doen gaan!

Baile-funk, ook bekend als funk carioca, ontstond in de overbevolkte ghetto’s van Zuid-Amerika. Het begon als een Braziliaanse variant van het Miami bass sound – denk aan booty-shaking 808 dance beats – met lyrics over het leven in de favela’s. Nadien verspreidde baile funk zich naar de meer trendy, alternatieve Europese clubs. 

Dan kwam ‘heavy baile’, de mondiale heruitvinding van haar Braziliaanse prototype, wiens razendsnelle populariteit te danken heeft aan één man – Leo Justi. Leo’s recente Heavy Baile mixtape is als de wedergeboorte van Hollertronix -era Diplo. Zijn beats zijn schichtig als een bliksem storm, donker als de diepste schaduw, en luid genoeg om de doden te wekken.