Chicos y Mendez

Aanstekelijke ‘latin alternative music’, of een originele latino stijl, gemixt met reggae, jazz, soul en urban sounds. De band rond de Peruviaanse Brusselaar is “een van de weinige Latin pareltjes die ons land rijk is, en wel eentje dat verblindend hard straalt”. Feel-good muziek met inhoudelijke diepgang!

Je eigen weg banen en verbonden blijven met je roots; dit is wat de Belgisch-Peruviaanse artiest David Méndez Yépez drijft om zijn pen en gitaar op te nemen. Samen met Thibault Quinet is de band Chicos y Mendez ontstaan, waarin beide songwriters elkaar aanvullen.

Chicos y Mendez bracht zijn eerste album ‘Esencias’ uit in maart 2019, met de single ‘Reggaetón feminista’ waarin de Braziliaanse zangeres Flavia Coelho de gast-ster is. Het is een zonnig en geëngageerd nummer dat macho-gedrag – vaak inherent aan ‘reggaetón’ maar evenzeer aan de hedendaagse maatschappij in het algemeen – in vraag stelt en verloochent. Het album ‘Esencias’ is een polyfonie van identiteiten, een muzikale reis met klanken zonder grenzen die het diepe, meervoudige karakter van het bestaan tot uitdrukking wil brengen.