Alba Carmona

Spanje

Een eerbetoon aan de traditionele Spaanse muziek en flamenco over de wereld 

Alba Carmona García is een Catalaanse singer-songwriter, geboren uit Malagaanse ouders.

Met liefde voor traditionele muziek en een sterke verankering in de flamenco traditie, brengt ze het vuur van het zuiden in haar repertoire. Op een doordringende manier geeft Alba een eigentijdse draai aan Sefardische, Andes-, Latijns-Amerikaanse en Spaanse liederen, en brengt de rijkdom en persoonlijkheid van deze traditionele orale muziek over.

Van 2011 tot 2018 was Alba de belangrijkste zangeres, componist en arrangeur in de populaire vrouwelijke band Las Migas. Ze was deel van drie van hun albums, ‘Reinas del matute’, ‘Nosotras somos’ en ‘Vente conmigo’, waarvoor ze werden genomineerd voor de Latin Grammy Awards voor Best Flamenco Album in 2017.

In 2018, na 18 jaar carrière en enkele diepe persoonlijke ervaringen – besloot Carmona haar solocarrière voort te zetten, in het gezelschap van de prominente Spaanse gitarist Jesús Guerrero. Sinds de release van haar album eind 2018 heeft ze tot nu toe ongeveer 70 concerten gegeven. In 2022 werd ze genomineerd voor de Spaanse Odeon Music Awards voor beste nieuwe flamencoartiest.

In haar nieuwste show, “Canciones del Folklore”, brengt Alba Carmona een eerbetoon aan de traditionele Spaanse muziek en flamenco en de gemeenschappelijke essentie van deze orale muziek in andere delen van de wereld.

Een uiterst getalenteerde Catalaanse senorita die de Spaanse flamenco traditie als geen ander vertolkt. ¡Si si Espana por favor!