1000 km van KOTK

Wat is de 1000 km voor Kom op tegen Kanker?

De 1000 km, dat is samen met duizenden zielsgenoten trappen tegen kanker! En dat vier dagen lang!

De totale afstand wordt onderverdeeld in acht etappes van 125 km, dus twee etappes per dag. Die etappes worden gereden in peloton, en telkens rijdt één lid van het team een etappe. Hierbij is er de keuze uit een peloton van 24, 27 of 30 km/u. Vorm je een team op je eentje, dan rij je de acht etappes. Ben je met meerderen in je team, dan verdeel je de etappes onder elkaar. Elk team bestaat uit maximum acht fietsers.

De netto-opbrengst van de 1000 km gaat elk jaar naar wetenschappelijk kankeronderzoek. Het concept is eenvoudig: elk team dat 5000 euro inzamelt voor Kom op tegen Kanker mag deelnemen aan de 1000 km.

 

De langste erehaag

Om de meer dan 1.000 fietsers te verwelkomen, worden er in de middagsteden lange erehagen gevormd.

De vier middagsteden strijden om de Trofee Langste Erehaag en proberen een zo lang mogelijke mensenketting te vormen om de pelotons warm te onthalen. Uiteraard gaar Boechout voor de winst.

Daarom roepen we iedereen op om mee te komen supporteren ! We vormen een erehaag vanaf de Welvaartstraat to zover het oog kan zien. Vanaf 11.30 uur starten we met het vormen van de erehaag, zodat we op tijd klaarstaan om de renners te verwelkomen.

Mobiliseer vrienden, familie, buren,…! Breng je hele vereniging mee en kom allemaal in dezelfde outfit! Maak spandoeken en zorg dat je gezien wordt!